S-a aflat care este cauza deteriorării asfaltului de pe Podul de la Brăila

de Madalina PETRESCU Marţi, 19 Septembrie 2023 716
Tirurile care vin din Ucraina, și nu numai, transportă cantități peste masa maximă permisă pentru a traversa podul de la Brăila, stabilită la 40 de tone. În plus, în lunile de vară, nu a fost respectată nici decizia de limitare la 7,5 tone. Și, de parcă nu era de ajuns, viteza de deplasare pe pod este deoseori depășită de camioanele de mare tonaj. Toate datele au fost înregistrate de senzorii care monitorizează traficul pe Golden Gate de România.

Toți acești factori, cumulați, au dus la deteriorarea asfaltului turnat pe prima bandă, doar pe partea dinspre Tulcea spre Brăila. Explicațiile au fost oferite, pentru Gândul, de Alan Scutti, tehnical manager Webuild.

Cum s-a ajuns în această situație cu asfaltul de pe podul de la Brăila?

S-a ajuns din diverse motive. Primul – încărcări foarte excedente în timpul deschiderii, pe acest pod. Mai mult decât atât, podul are un tonaj maxim pentru 40 de tone. Să nu zicem că noi avem un control făcut în mod electronic care înregistrează tonajele excedente. Și, mai mult decât atât, am avut o perioadă de vară foarte caldă și s-a decis să reducem acest tonaj, până la data de 25 august, dacă nu mă înșel, la un maxim de 7,5 tone.

Mulți oameni au observat acest lucru și întrebarea este și una de ce aceste făgașe sunt prezente doar pe calea 1, unde calea 1 este de la partea Jijilei spre Brăila și nu invers? Vă zic imediat de ce: toate camioanele încărcate în mod excedent, pe care vi le-am menționat, vin din Ucraina sau vin și din alte părți, din Constanța, de la Marea Neagră, nu știu, și din păcate și drumul care leagă și se leagă de contractul nostru refăcut, dacă nu mă înșel sau dacă nu e refăcut, era într-o strare excepțională, are niște făgașe incredibile. Deci, oare de ce aceste făgașe?

A mai existat și varianta că foarte mulți șoferi, inclusiv cei de TIR, au oprit pe pod, deși acest lucru este interzis doar ca să-și facă o fotografie! Se oprește unul, apoi doi, trei, trei, patru, cinci și… uite ce se întâmplă, ceea ce nu este corect. Se formează acele acele făgașe pe care le-am văzut cu toții și repet și subliniez pe calea unu, banda unu Jijila-Brăila.

”Au făcut ceea ce trebuiau să facă. Au frezat și au asfaltat acolo unde erau denivelări (n.r. pe sensul spre Brăila). Podul se află în continuare în administrarea Webuild, deoarece nu s-a făcut recepția lucrării. Până se va face recepția, adică la sfârșitul anului, așa cum a promis că va termina și drumurile de legătură, constructorul va trebui să remedieze neconformitățile pe banii lui”, a precizat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei