Șapte universități din România, selectate în cadrul inițiativei privind universitățile europene

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 28 Iulie 2022 106
Comisia Europeană a anunțat rezultatele cererii de propuneri din 2022 pentru inițiativa privind universitățile europene. Aceasta beneficiază de un buget record, de 272 de milioane de euro din programul Erasmus+.

Instituțiile de învățământ superior din România incluse în cadrul inițiativei sunt: Universitatea din București, Universitatea Tehnică de Construcții București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Inițiativa reunește, în prezent, 340 de instituții de învățământ superior din capitale și regiuni îndepărtate din 31 de țări. Alianțele instituțiilor de învățământ superior din întreaga Europă cooperează în domeniul educației, cercetării și inovării în beneficiul studenților, al cadrelor didactice și al societății.
Fiecare alianță primește un buget de până la 14,4 milioane de euro din programul Erasmus+ pentru o perioadă de patru ani. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei