Scăpați de tichetele Rabla! În două săptămâni, nu mai aveți ce face cu ele r Vânzătorii de vouchere au scăzut serios prețurile

de Anca CHICU Luni, 26 Noiembrie 2012 567
A venit și anunțul nu tocmai plăcut pentru constănțenii care încă mai au tichete Rabla de pe urma cărora sperau să obțină ceva bani: potrivit Ordinului pentru aprobarea unor derogări de la dispozițiile ghidului de finanțare a programului de stimulare a înnoirii parcului auto național, semnat de ministrul mediului și pădurilor, Rovana Plumb, utilizarea tichetelor valorice se face până la data de 10 decembrie 2012, inclusiv. 

Neutilizarea tichetului până cel târziu pe 10 decembrie atrage decăderea proprietarului din dreptul de a beneficia de prima de casare, se mai arată în document. Mai mult, potrivit acestuia, ultima cerere de decontare din cadrul programului se poate depune cel mai târziu pe data de 13 decembrie 2012, iar de-contarea se efectuează până la data de 24 decembrie 2012, in-clusiv.
Potrivit unei alte derogări de la vechile dispoziții, în cazul în care achiziționarea autovehiculului nou nu se realizează din culpa exclusivă a producătorului validat, acesta are obligația de a oferi proprietarului înscris, în maximum 90 de zile de la data de 31 decembrie 2012, posibilitatea achiziționării unui autovehicul nou, din al cărui preț se va scădea contravaloarea tichetului valoric / tichetelor valorice.
Prețurile pe "piața voucherelor" au intrat la apă
Dacă până vinerea trecută un tichet Rabla era vândut și cu 3.200 de lei, preț de care vânzătorii au ținut tocmai pentru că numărul voucherelor aflate pe piață era foarte mic, la primele zvonuri privind 10 decembrie ca dată limită până la care acestea se mai pot utiliza, prețurile au scăzut simțitor. Pe site-urile de profil au apărut anunțuri în ultimele două zile chiar și cu 1.000 de lei tichetul. Pe de altă parte, cei mai "curajoși" vânzători cer chiar și acum 1.800 de lei, probabil convinși că în următoarele zile și cei care intenționează să-și cumpere o mașină nouă se vor grăbi să achiziționeze tichetele care le-ar putea asigura o anumită reducere.
v v v
Administrația Fondului pentru Mediu a alocat pentru Programul Rabla din acest an 171 de milioane de lei, în două etape, sumă care permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de zece ani. În prima etapă a programului, care a început în aprilie, au fost alocate 114 milioane de lei pentru casarea a 30.000 de autovehicule, iar în cea de-a doua etapă, demarată în august, au fost alocate alte 57 milioane de lei pentru casarea a încă 15.000 de mașini. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei