Schimbare de planuri! Trecerea la moneda EURO nu mai este o prioritate pentru România!

de Cuget Liber Luni, 05 Noiembrie 2012 282
Trecerea la moneda euro în anul 2015 "nu mai intră în discuție", dar încercarea de a respecta criteriile de aderare, inclusiv menținerea deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB, este un bun exercițiu de disciplină, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de New York Times.
Isărescu a afirmat într-un interviu că, prin menținerea monedei naționale, România a câștigat flexibilitatea de a ajusta dobânzile, de a controla lichiditatea și de a permite deprecierea leului pentru reducerea deficitului bugetar.
România are o țintă indicativă de adoptare a monedei euro în anul 2015, însă calendarul va fi pus în discuție după alegerile parlamentare din această iarnă, potrivit declarațiilor anterioare ale oficialilor români, informmează realitatea.net.
Avantajele oferite de menținerea propriilor monede sunt scoase în evidență de situațiile dificile din țări ca Grecia și Spania, unde autoritățile nu mai au la dispoziție măsuri de politică monetară pentru a-și resuscita economiile "muribunde" și a reduce șomajul ajuns la cote alarmante, de aproximativ 25%.
 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei