Schimbări majore în Autoritatea Navală Română

de Ion TIȚA-CĂLIN Miercuri, 29 August 2012 3846
Vreme de câteva săptămâni, angajații Autorității Navale Române au fost în tensiune. Stăteau ca pe jar, din cauza veștilor care circulau pe autostrăzile zvonisticii. 

Unele dădeau ca sigură mutarea sediului central la București și faptul că salariații care nu vor putea urma instituția vor fi îndepărtați. Altele anunțau "Apocalipsa restructurărilor". În final, n-a fost nimic din toate acestea; doar o schimbare de organigramă, cu redistribuire de competențe. 

Potrivit directorului general, Constantin Matei, în cadrul ANR a fost înființată direcția tehnică. Ea cuprinde inspectoratele tehnice teritoriale și va coordona întreaga activitate în domeniu. Noua structu-ră, cu un efectiv de 65 de oameni, amintește de fostul Registru Naval Român. Ea va stabili normele după care vor fi executate inspecțiile la nave, precum și standardele tehnice pe care acestea trebuie să le îndeplinească. Postul de șef al direcției tehnice va fi scos la concurs. 

În cadrul noii organigrame figurează funcția de director coordonator operațiuni, pentru activitățile privind siguranța navigației și inspecțiile la navele care încarcă mărfuri peri-culoase. Postul îi va fi încredințat lui Șerban Berescu, care a înde- plinit funcția de director general adjunct al ANR. În cadrul acestei structuri vor activa 55 de angajați.

În locul celor cinci căpitănii zonale, au fost înființate trei departamente. Unul va avea în subordine căpităniile din porturile maritime Constanța, Mangalia și Midia, altul va coordona căpităniile de pe Dunărea maritimă, din porturile Sulina, Tulcea, Galați și Brăila, iar cel de al treilea va răspunde de căpităniile porturilor de pe Dunărea fluvială. Cele trei departamente ale ANR sunt "în oglindă" cu administrațiile care răspund de porturile respective, iar posturile lor de conducere urmează să fie scoase la concurs.

Noile departamente preiau mare parte din competențele căpităniilor, inclusiv cele privind înmatricularea navelor, căpităniilor rămânându-le doar funcțiile operative. 

Trebuie remarcat faptul că schimbările din organigramă nu sunt însoțite de reduceri de locuri de muncă. În viitorul apropiat, pentru unele funcții se vor organiza testări profesionale. 

Taguri

Comentează știrea

Anonim
29 august 2012
MINCIUNI

Stimati Domni, Poate nu ati citit OG 19/23.08.2012 unde la art.2 este prevazut sediul institutiei in Bucuresti. Ilegal este faptul ca sediul institutiei este stabilit prin HG 1133/2002 care este in vigoare, astfel incat acum institutia are declarate 2 sedii. Cat priveste mutarea personalului la Bucuresti aceasta a fost anuntata salariatilor chiar de Matei C.

Cos
29 septembrie 2012
Inceputul...

Doua servicii sunt mutate deja la Bucuresti, fara personalul specializat pentru ca au fugit care pe unde a putut. Deci intr-adevar s-au redistribuit competente...Asteptam sa vedem cum sunt mutate toate birourile pe rand, unul cate unul, in asa fel incat sa nu fie revolutie cu sustinerea sindicatului. Boala lunga, moarte sigura, tinand cont si de noul proiect cu pavilionul international(un S.R.L.) care va prelua toate atributiile actuale, in asa fel incat ANR sa nu mai produca bani si sa se desfiinteze. Interesant este ca nimeni nu zice nimc, si toata lumea steapta in speranta ca nu va fi el cel mutat la Bucuresti.

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei