Sectorul bancar și cel energetic domină topurile pieței de capital

de Ion TIȚA-CĂLIN Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 225
Evoluția Bursei de Valori București nu se abate de la tendința generală a burselor internaționale. În primele nouă luni ale anului 2015, indicii acestora au avut o dinamică predominant negativă.
Piața de capital din România a fost caracterizată, în perioada analizată, de un regim de volatilitate redusă. Valoarea totală a tranzacțiilor derulate la BVB a scăzut, în primele nouă luni ale anului, cu 18,71% față de cea consemnată în perioada similară a anului anterior. Cea mai importantă scădere a fost înregistrată de tranzacțiile cu acțiuni (-38,94%), în timp ce valoarea tranzacțiilor cu titluri de stat a crescut de aproximativ cinci ori.
În clasamentul celor mai lichide 20 de companii de pe piața principală, pe primul loc se situează Fondul Proprietatea, cu o pondere de circa 24,80% din valoarea totală tranzacționată la bursă în intervalul menționat. Este urmat de Banca Transilvania, Romgaz, BRD Group Société Générale și Electrica. În topul celor mai lichide companii, sectorul bancar și cel energetic sunt cele mai bine reprezentate. De asemenea, se remarcă prezența în Top 20 a celor cinci societăți de investiții financiare.
Tranzacțiilor cu contracte futures derulate la S.C. SIBEX - Sibiu Stock Exchange S.A. (Sibex) s-au menținut la un nivel redus ca număr și valoare. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei