Şeful CNAIR: Tot traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanţa va circula pe Autostrada A0

de Madalina PETRESCU Miercuri, 15 Noiembrie 2023 321
Şeful CNAIR, Cristian Pistol, a spus miercuri că tot traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanţa va circula pe Autostrada A0, astfel încât Bucureştiul şi zona limitrofă lui nu va mai fi afectată, ceea ce înseamnă o reducere considerabilă a timpilor de parcurgere a distanţelor, potrivit News.ro.

Pe semiinelul sudic al A0, până la mijlocul anului viitor ar trebui să circulăm pe toţi cei 51 de kilometri de autostradă, asta însemnând legătura între autostrada A 1 de la Piteşti şi Autostrada A2 care duce la Constanţa. Pistol a precizat că semiinelul nordic ar trebui să fie finalizat în 2026.

„Avem două loturi la care am semnat contractele anul acesta, care acum se află în faza de proiectare, iar celelalte două contracte vorbesc de lotul 2, este aproape finalizat. Urmează să participăm la darea în circulaţie în acest an, iar pe lotul 4 este acel nod scurt dar care reprezintă un viaduct, unde urmează să începem lucrările. Avem faza de proiectare finalizată mai aşteptam la un acord de mediu. Acolo vorbim de o zonă protejată Natura 2000, urmează să fie emis şi acest aviz”, a spus şeful CNAIR.

Despre impactul acestei autostrăzi, Adrian Pistol a spus: „E cert un lucru, tot ce înseamnă traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanţa va circula acum pe această autostradă, astfel încât Bucureştiul şi zona limitrofă lui nu va mai fi afectată, ceea ce înseamnă o reducere considerabilă a timpilor de parcurgere a distanţelor în Bucureşti”. Despre centura veche, Pistol a arătat că „s-au finalizat toate pasajele denivelate, Mogoşoaia Domneşti, Olteniţa şi Berceni”. „Am rămas dator cu lotul acela reziliat de la DN2 -A2, care trebuie modernizat cu Pasajul de la Cernica, în zilele următoare lansăm procedura din nou de execuţie”, a mai spus Pistol.Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei