Site-urile de reduceri, luate la ochi de ANAT

de Anca CHICU Miercuri, 28 Martie 2012 335
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a trimis Ministerului Turismului o plângere referitoare la site-urile de reduceri care listează inclusiv oferte turistice, anunță 9am.
"Foarte multe «oferte» din aceste website-uri sunt mincinoase și intră în categoria spam, având în vedere că unii clienți nu solicită aceste oferte. În cele mai dese cazuri, dacă este vorba despre un bilet de avion, se comunică prețul fără taxe de aeroport sau de bagaje, ceea ce contravine Hotărârii Guvernului nr. 560/2009 (…), sau apar afirmații gen «reducere 70%» dar prețul este unul absolut normal și pe care îl găsești pe orice site de turism. Există unele site-uri care încasează pe servicii turistice suma integrală, pe care o trimit mai apoi către o agenție de turism sau hotelier. Încasarea unor sume de bani pentru servicii turistice înainte de încheierea contractului cu turistul, și fără a avea o asigurare de insolvență, este ilegală", se precizează în scrisoarea ANAT.
ANAT consideră că modalitățile de acțiune ale acestor website-uri sunt ilegale, aduc grave prejudicii agențiilor de turism care lucrează cu licență de turism, dar și clienților, așadar cere să se ia măsuri.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei