Țeapă de 14 milioane de lei dată de doi constănțeni

de Anca CHICU Vineri, 03 Februarie 2012 988
Nu mai este deloc o noutate că, pentru a evita controalele instituțiilor statului, multe societăți aleg să nu funcționeze la sediul social declarat, sustrăgându-se astfel verificărilor fiscale. Gărzii Financiare Constanța i-a căzut victimă de această dată o societate cu sediul social în Cerchezu. Este vorba despre SC Iuly Star Ozon SRL, ce are ca administratori pe Costin Drăgoi din Medgidia și Iulian - Ardelean Stănescu din Cuza Vodă, în cazul căreia s-a constatat că prin activitatea desfășurată a adus prejudicii bugetului de stat. Societatea a efectuat operațiuni cu deșeuri reciclabile (feroase și neferoase), piatră concasată, materiale de construcții, îngrășăminte, utilaje, cartofi, prestări servicii, în valoare totală de 81.404.810 lei.
"Întrucât societatea nu funcționează la sediul social declarat, sustrăgându-se verificărilor fiscale și refuzând să pună la dispoziția organelor de control în totalitate documentele societății de la înființare până la zi, consideram că operațiunile desfășurate nu au fost înregistrate în evidența financiar-contabilă, astfel că prejudiciul creat bugetului de stat este prezumat la suma totală de 13.792.931 lei", au precizat reprezentanții Gărzii Financiare Constanța.
Sesizarea penală întocmită a fost înaintată deja Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța.
"Facem un apel pe această cale la toți agenții economici din județ să respecte prevederile legale astfel încât să evite situațiile nedorite. Comisarii Gărzii Financiare nu-și fac un scop în sine din verificarea și amendarea agenților economici, însă aceștia trebuie să-și desfășoare activitatea cu transparență și să-și achite taxele către bugetul de stat", a precizat șeful Secției Constanța al Gărzii Financiare, comisar Cristian Radu. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei