Tranzacţii, construcţii, banking. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 29 Mai 2024 112
l Grupul Financiar Banca Transilvania a ajuns la un acord cu BRD - Groupe Societe Generale şi Societe Generale Assurances pentru achiziţia BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (BRD Pensii), companie cu activitate în România, în domeniul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) şi al celor facultative (Pilonul III). Pentru achiziţie, este nevoie în România de aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.
l Resursa umană, digitalizarea, inovarea, eficienţa energetică şi economia circulară reprezintă provocările din următoarea perioadă pentru sectorul construcţiilor din România, este concluzia specialiştilor în domeniu, prezenţi la conferinţa internaţională privind inovarea şi digitalizarea în construcţii - Innoconstruct 2024.
„Cu o contribuţie de 8% din PIB, sectorul construcţiilor trebuie să fie o prioritate pentru orice guvern, aşa cum noi, cei din industrie, trebuie să fim conştienţi că avem o responsabilitate uriaşă”, a declarat Cristian Erbaşu, preşedinte Clusterului TEC.
l ING Bank România a obţinut un profit net de 347 milioane de lei în primul trimestru din 2024, în creştere cu 1% comparativ cu perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituţie. În primele trei luni, banca a raportat venituri de 877 milioane lei şi active totale de 71,4 miliarde lei, în creştere cu 11,3%, respectiv cu 14,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2023. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei