Zootehnie, energie, arbitraj comercial. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Duminică, 16 Iunie 2024 121
l „Următorul pas pentru România în domeniul zootehniei ar trebui să însemne reaşezarea ţării noastre pe piaţa genetică, iar în viitorul apropiat intenţionez ca la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie să avem cu reprezentanţii sectorului vacii de lapte discuţii privind promovarea şi exportul de material genetic”, a declarat directorul general al agenţiei, Florinel Bîrcă.
Potrivit acestuia, în România, se vor obţine producţii mai mari şi astfel vom conta pe piaţa europeană.
l România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai mare (+56.700) faţă de cea din perioada similară a anului trecut, informează Institutul Naţional de Statistică.
Producţia internă de gaze naturale a totalizat, în perioada menţionată, 2,569 milioane tep, fiind cu 1,1% peste cea din ianuarie-aprilie 2023 (+28.600 tep).
Conform estimărilor Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, producţia de gaze naturale este estimată să urce cu un ritm mediu anual de 3,6%, în perioada 2023-2026.
l „Arbitrajul ar trebui să fie în permanenţă pe agenda publică a decidenţilor, drept o alternativă viabilă la soluţionarea litigiilor, inclusiv în contractele de achiziţie publică”, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Iuliu Stocklosa, în cadrul conferinţei „Necesitatea clauzei de arbitraj în contractele de achiziţii publice”. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei