926 de sancțiuni contravenționale aplicate în două zile, la Constanța

de Andreea CARAUA Luni, 17 Iunie 2024 202
Weekend-ul trecut, polițiștii și jandarmii au organizat 243 de acțiuni în județul Constanța, în vederea asigurării unui climat de ordine publică, prevenirii traficului și consumului de substanțe interzise, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, 1.050 de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, au intervenit la 619 evenimente, dintre care 552 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

În urma neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 926 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 750.000 de lei.

Pentru creșterea siguranței în trafic, autoritățile au sancționat 69 de șoferi, aceștia reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.
 
În cazul acestora, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză și pentru conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

De asemenea, 27 de vehicule au fost oprite din circulație, deoarece nu prezentau siguranță pe drumurile publice. Măsurile sunt valabile până la remedierea problemelor constatate.

În cadrul acțiunii Blocada, au fost organizate 73 de filtre rutiere pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, fiind legitimate 1.628 de persoane și verificate 859 vehicule.

Totodată, 350 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 137 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii eventualei prezențe a substanțelor psihoactive în organism.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost constatate 17 infracțiuni la regimul circulației rutiere, au fost depistate șapte persoane urmărite la nivel național și au fost aplicate 14 măsuri preventive.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei