Academia Navală împlinește 145 de ani de la înființare

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 17 Noiembrie 2017 204
145 de ani, atât a trecut de la înființarea Academiei Navale "Mircea cel Bătrân". Pentru a marca acest moment important, instituția de învățământ superior a derulat, săptămâna aceasta, o serie de activități, urmând ca, astăzi, începând cu ora 10.00, să organizeze ceremonialul militar "145 de ani de învățământ românesc de marină".
Apoi, în intervalul orar 9.00 -18.00, va avea loc cea de-a V-a ediție a workshop-ului "Cercetare și expertiză la Constanța", organizată de Asociația Generală a Inginerilor din România.
Academia Navală "Mircea cel Bătrân" își are originile în Școala Flotilei, înființată la data de 17 noiembrie 1872, cu sediul la Galați. Pe parcursul a doi ani de studiu, în această instituție s-au pregătit ofițeri și subofițeri care au îndeplinit diferite funcții la bordul navelor Marinei Militare, dar și ale Flotei Comerciale Române. Ulterior, învățământul superior de marină a evoluat sub diferite denumiri.
După război, secția de marină din Școala de Artilerie, Geniu și Marină și-a reluat activitatea la data de 9 iunie 1920, iar prin decizia ministrului de război, această secție a fost mutată la Constanța și reorganizată într-o instituție de învățământ superior complexă, cu denumirea de Școală Navală.
70 de ani mai târziu, Institutul de Marină a fost reorganizat, ca urmare a consecințelor Revoluției din decembrie 1989, înființându-se Academia Navală "Mircea cel Bătrân", instituție militară de învățământ superior de specialitate.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei