Afacerist din Constanța închis după ce a înșelat statul cu 5 milioane de euro

de Florentina BOZÎNTAN Vineri, 14 Martie 2014 365
Un bărbat din Constanța, acuzat că a prejudiciat statul cu peste cinci milioane de euro, a fost condamnat definitiv la închisoare. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins recursul formulat de Doru Ștefănel Corcodel, astfel că sentința Tribunalului Constanța a rămas definitivă. Astfel, afaceristul, asociat unic și administrator al SC Lazăr Pan SRL, a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare. Iar ieri dimineață, în jurul orei 7,00, polițiștii de la Biroul Urmăriri din cadrul Serviciului Investigații Criminale, l-au reținut pe bărbat, urmând să-l transporte la penitenciar, pentru executarea pedepsei. 
Ștefănel Doru Corcodel a fost anchetat de DNA Constanța, iar potrivit procurorilor, "în perioada decembrie 2008 - iunie 2009, inculpatul a înregistrat în evidențele contabile ale SC Lazăr Pan SRL Constanța operațiuni comerciale fictive și cheltuieli nereale". Concret, acesta ar fi înregistrat "plăți pretins efectuate către producători agricoli particulari, în baza unor borderouri de achiziție cereale de la persoane fizice, completate integral cu date false". În același dosar, un alt afacerist, Ion Neacșu, a fost condamnat la șase ani de închisoare. 
Potrivit anchetatorilor, prin aceste inginerii financiare, Ștefănel Doru Corcodel a prejudiciat statul cu mai bine de cinci milioane de euro, reprezentând impozit pe venit și TVA. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei