Anunţ important de la MAI pentru milioane de şoferi din România. Se întâmplă începând de astăzi!

de Alina DRACOPOL Duminică, 02 Iunie 2024 720
Milioane de şoferi din România au primit, astăzi, un anunţ extrem de important de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Începând de astăzi, şoferii români nu mai sunt obligaţi să se prezinte fizic la ghişeele DRPCIV pentru anumite servicii.
Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă, începând cu luna iunie, și online, a anunțat sâmbătă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
"Începând cu luna iunie, cetățenii care și-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro, eliminând necesitatea prezenței fizice la ghișeu”, a transmis ministerul într-un comunicat.
Astfel, pentru emiterea online a duplicatului permisului de conducere, parte a eforturilor continue de digitalizare și modernizare a serviciilor publice, cetățenii vor trebui să urmeze următorii pași:
1. Să dețină cont de utilizator pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro
2. Să transmită prin intermediul aplicației informatice următoarele documente:
- Cererea solicitantului completată și semnată, bifând rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere și completând în mod corespunzător motivul solicitării;
- Actul de identitate, în termenul de valabilitate, în copie;
3. Să achite contravaloarea permisului de conducere (89 lei) prin intermediul procesatorului de plăți disponibil pe site.
Singura modalitate de creare a conturilor de utilizator implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare la oricare ghișeu de permise sau înmatriculări.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei