Avertizare de călătorie în Bulgaria ca urmare a restricțiilor de circulație

de Simona ANGHEL Sâmbătă, 04 Februarie 2023 325
Autoritățile române au emis o avertizare de călătorie în Bulgaria ca urmare a restricțiilor de circulație impuse din cauza codurilor meteo de ninsoare și viscol.
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie local, în perioada 4 – 5 februarie, o parte însemnată a teritoriului țării va fi afectată de precipitații abundente sub formă de ninsoare.
A fost emis un cod portocaliu de ninsoare și viscol pentru regiunile Vidin, Vrața, Montana, Veliko Târnovo, Sofia-regiune, Pazardjik, Blagoevgrad, Plovdiv, Loveci, Gabrovo, Sliven, Târgoviște, Razgrad și Șumen. În regiunile Sofia-capitală, Kjustendil, Pernik, Smolian, Kârdjali, Haskovo, Stara Zagora, Varna, Dobrici, Silistra, Ruse și Pleven, este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar șoferilor să conducă preventiv și să aibă autovehiculele echipate pentru circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei