AZILELE GROAZEI / Noi detalii șocante ies la iveală! Nasturi și mărgele, în stomacul bătrânilor

de Alina DRACOPOL Joi, 06 Iulie 2023 1206
Noi detalii șocante ies la iveală în cazul azilelor groazei. Victimele erau bătute crunt de angajați, aşa cum reiese din stenogramele din dosar, scrie sursazilei.ro

Cel mai des erau bătuți cei cu afecțiuni de vorbire, care nu reușeau să comunice. Îi băteau la subsol, pe întuneric, cu o coadă de metal de la o mătură. Cei abandonați de familii erau puși la muncă. Înfometați, bătrânii și-ar fi mâncat și hainele, în stomacul unora fiind descoperite nasturi și mărgele. 

Patru dintre suspecții cercetați în cazul căminelor de bătrâni de lângă București au fost arestați preventiv. Alți 11 au primit arest la domiciliu, iar 9 inculpați se află sub control judiciar.

Cadrele medicale de la spitalele de urgență Floreasca și Gerota, care au evaluat și tratează persoanele aduse de la cele trei azile din Ilfov, despre care presa a scris încă din februarie 2023 că sunt neîngrijite, au declarat pentru Libertatea că a fost pentru prima dată când s-au confruntat cu astfel de cazuri de înfometare și neglijență, la o asemenea dimensiune a consecințelor medicale.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei