Carmen Dan, la aniversarea Jandarmeriei Române: "Inechitățile salariale, eliminate după legea unică a salarizării"

de Cuget Liber Duminică, 02 Aprilie 2017 338
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, consideră că inechitățile salariale din sistem nu vor mai exista după ce va fi elaborată legea unică a salarizării.

"Eu cred că toate inechitățile salariale se vor așeza atunci când vom avea acea lege unică a salarizării, în apariția căreia trebuie să avem încredere. Este adevărat că în ultima vreme ceea ce s-a exprimat a fost neîncredere și datorită faptului că celelalte acte normative care au reglementat salarizarea personalului bugetar nu au fost puse în aplicare sau au avut prevederi care s-au suspendat succesiv", a spus Carmen Dan, care a participat duminică la activitățile prilejuite de împlinirea a 167 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române din Parcul Herăstrău.

Ministrul a precizat că salarizarea este un subiect de interes pe care îl are în atenție, adăugând că în ultima perioadă a avut întâlniri și discuții cu sindicatele din Poliție, pentru că sunt cei care pot avea reprezentare, dar și cu reprezentanți ai pompierilor și jandarmilor. ''Sunt parte integrată ale aceluiași sistem. Eu sunt convinsă că vom avea o lege unică a salarizării care să recompenseze pe merit toți salariații care sunt încadrați în sistemul național de ordine și siguranță", a punctat ea.

Carmen Dan a afirmat că se lucrează la dezvoltarea și înzestrarea tuturor structurilor din cadrul MAI.
"În acest moment lucrăm la concepții de dezvoltare pe termen mediu și lung, atât în ceea ce privește politica de resurse umane, cât și în ceea ce privește înzestrarea tuturor armelor. Nu vorbesc numai de Jandarmerie. Ne preocupă și în permanență vom căuta soluții ca ei să beneficieze de toată infrastructura necesară în așa fel încât să-și desfășoare activitatea în condiții optime", a mai spus ea.
Ministrul le-a urat jandarmilor determinare, să fie pregătiți să facă față provocărilor și și-a exprimat convingerea că încrederea românilor în Jandarmerie va crește, scrie Agerpres.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei