Catastrofa navală de la Midia, sub lupă! "Nava era puțin înclinată când a plecat de la cheu"

de Florentina BOZÎNTAN Marţi, 26 Noiembrie 2019 1151
Nava "Queen Hind", în prezent răsturnată în portul Midia, avea câteva grade înclinație în momentul în care a plecat de la cheu, dar nimic care să îngrijoreze. Afirmația a fost făcută de Alexandru Mezei, directorul Autorității Navale Române, în urma întrunirii de astăzi a Comitetului pentru Situații de Urgență. 

"Din declarațiile date de cei implicați, a reieșit că ar fi fost puțin înclinată. La navele care încarcă cherestea, de exemplu, înclinația permisă este de 8 grade. Această navă avea 3 grade când a plecat de la cheu. Comandantul a declarat că redresează nava și că nu sunt probleme. Acum investigăm, adunăm date de la piloți, comandant, există contradicții", a afirmat Alexandru Mezei. 

Acesta a mai arătat că nava nu este abandonată, ci doar a fost abandonată de echipaj, conform procedurilor, din cauza accidentului. 

Cât privește verificarea navei și a modului în care a fost aranjată marfa, Mezei a arătat că primul și cel în mai măsură să ia decizii cu privire la modul în care este așezată marfa pe o navă este comandantul. 

La această oră, a mai arătat Alexandru Mezei, atenția autorităților este îndreptată spre salvarea animalelor care mai sunt în viață. "După care, urmează să se curețe acvatoriul de cadavrele existente. Iar salvarea animalelor și a cadavrelor trebuie făcută fără să expunem salvatorii la riscuri deosebite", a precizat Mezei, adăugând că în prezent nu există risc biologic.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei