CFR Infrastructură Constanţa: Tren frânat de persoane necunoscute, uree scursă pe calea ferată!

de Sorin MIHALACHE Luni, 07 August 2023 330
În seara zilei de 6 august, la ora 20.20, trenul 68408006 compus din 36 vagoane aparţinând PSP CARGO GROUP încărcat cu uree a fost frânat pe Fir 1 Port B - Constanţa VII de persoane necunoscute. Acesta a părăsit Portul Constanţa având ca staţie de destinaţie Vinţul de Jos, judeţul Alba.
În urma verificărilor, s-a stabilit că la vagoanele 6, 7, 9 şi 11 clapele de descărcare au fost deschise, iar aproximativ 80% din conţinut se află pe gabarit. Şeful de tren a sesizat prin 112 incidentul, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, 7 august, de la Biroul Mass Media din cadrul CFR Infrastructură Constanţa.
Zona este asigurată de către angajaţii SRCF Constanţa, dar şi de reprezentanţi ai SRPT Constanţa pentru a se evita sustragerea mărfii descărcate.
A fost avizat operatorul PSP CARGO GROUP pentru a elibera gabaritul căii ferate.
Circulația trenurilor de călători nu este afectată de incident, iar traficul spre Portul Constanţa se desfăşoară pe firul II până la eliberarea firului I.
După ce va fi eliberat gabaritul căii ferate, trenul va fi garat în staţia Palas, unde vor fi scoase din componenţa convoiului vagoanele vizate de furt, urmând ca apoi să îşi continue drumul către staţia de destinaţie. 

Update: Circulaţia auto a fost redeschisă în zonă.

Taguri

Comentează știrea

Gica „Salamandră”
7 august 2023
CFRdon [GaraDeSemnal cu ApaInfuzata[urme de produse petroliere de la operatiunea Tinarul Minier ]]

Transportă YYY de tone de îngrășăminte agricole (azotat de amoniu : o sare ce conține anionul nitrat și cationul amoniu. La temperaturi mai mari de 300 °C, practic întreg orașul norocos ar fi fost șters de pe harta României datorită efectului direct al exploziei combinat cu explozia secundara). Un mănunchi de oameni, locuitori simpli ai orasului, muncitori ai Patriei Romania împreună cu autoritățile, trăiesc o situație dramatică așezați pe un adevărat butoi de pulbere, situație în care pericolul și imprevizibilul dansează deasupra capetelor lor, la fel ca și limbile de foc de pe garnitura sortita definitiv distrugerii.

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei