Cine este Paula Tănase, singura candidată pentru șefia DNA

de Cuget Liber Marţi, 21 August 2018 358
Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, și-a depus candidatura la selecția organizată de Ministerul Justiției pentru funcția de șef al DNA.
Informația a fost confirmată pentru AGERPRES de ministrul Justiției, Tudorel Toader.
Ministerul Justiției a demarat o nouă selecție pentru propunerea de numire în funcția vacantă de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.
Noua procedură se desfășoară în perioada 6 august - 6 septembrie.
Candidații pot depune cereri de înscriere pentru funcția de conducere vacantă până vineri inclusiv.
Pe 27 iulie, Ministerul Justiției a anunțat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcția de procuror-șef al DNA, urmând ca procedura de selecție să fie reluată.
Cei patru candidați înscriși în cursă au fost Florentina Mirică - procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-șef adjunct al DNA și Elena Grecu - procuror-șef serviciu în structura centrală a DNA.
Funcția de procuror-șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale, scrie Agerpres.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei