Condamnare definitivă pentru fostul viceprimar al Clujului. Ce pedeapsă a primit

de Cuget Liber Miercuri, 22 Mai 2019 338
Vicepreședintele UDMR Anna Horvath, fost viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a fost condamnată definitiv, astăzi, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 2 închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Potrivit deciziei instanței, Anna Horvath a fost achitată pentru spălare de bani.
Judecătorii au dispus un termen de supraveghere de 4 ani, perioadă în care Anna Horvath trebuie să urmeze un program de reintegrare socială și să efectueze 100 de zile muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Asociației Filantropice Medical-Creștină Cluj sau Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj.
În același dosar, omul de afaceri Zsolt Fodor a fost condamnat la 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Inițial, în martie 2018, Anna Horvath a primit la Curtea de Apel Cluj o condamnare de 2 ani și 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani, însă instanța supremă a admis apelul făcut de vicepreședintele UDMR, pedeapsa fiind micșorată și aplicată suspendarea executării.
Tot atunci, Curtea de Apel Cluj a dispus confiscarea sumei de 20.000 lei de la Anna Horvath.
Potrivit DNA, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul municipalității pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei