COZI LA PUNCTELE DE FRONTIERĂ, pe sensul de intrare în țară. Sfaturi de la Garda de Coastă

de Florentina BOZÎNTAN Luni, 05 Iunie 2023 175
Polițiștii de frontieră se așteaptă, luni, 5 iunie, la valori de trafic crescute în punctele de trecere a graniței, pe sensul de intrare în țară, fiind sfârșitul minivacanței de Rusalii. Drept pentru care, au fost anunțate măsuri suplimentare.
„P.T.F Vama Veche și P.T.F. Negru Vodă vor înregistra trafic intens și timp mai mare de așteptare, iar P.T.F. Lipnița, Dobromir și Ostrov vor avea valori mai mici.
Astfel, Garda de Coastă a luat măsuri pentru ca timpul de așteptare să fie redus, prin suplimentarea numărului de polițiști de frontieră care efectuează controlul pe sensul de intrare și prin folosirea unei benzi suplimentare pe contrasens dacă situația impune. Vor fi utilizate și stații mobile de control și se va coopera operativ cu autoritățile de frontieră bulgare pentru fluidizarea traficului in punctele de trecere.
Le recomandăm șoferilor să se informeze despre timpul de așteptare pe site-ul Poliției de Frontieră Române, secțiunea trafic online, și să utilizeze toate punctele de trecere deschise circulației internaționale cu Republica Bulgaria”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.
Duminică, 4 iunie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 313.160 de persoane, cetățeni români și străini și peste 80.160 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.
Pe sensul de intrare în România, au fost 181.154 de persoane, dintre care 10.099 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 04.06.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 4.426.672 cetăţeni ucraineni.
În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 55 de fapte ilegale (28 infracţiuni şi 27 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 28.660 lei; bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 1,327.600 lei; nu s-a permis intrarea în ţară a 13 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 23 cetăţeni români din diferite motive legale.
Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei