Cum arată sclavia în anul 2016: persoane în lanțuri, silite să se bată pentru mâncare

de Sorin HULUBEI Joi, 14 Iulie 2016 246
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dejucat mai multe grupuri infracționale organizate, în urma efectuării a 40 de percheziții domiciliare pe raza localității Berevoești, din județul Argeș. Anchetatorii spun că membrii grupurilor aveau practici scene desprinse dintr-o altă epocă și că își țineau victimele în lanțuri și le băteau cu biciul.
Victime răpite din propriile case sau de lângă biserici
Rețeaua era formată din mai multe grupuri care au activat din anul 2008 și până în prezent, structurate pe baza relațiilor de familie. În decursul acestor ani, 40 de persoane minore și majore au fost recrutate forțat. Minorii și persoanele cu dizabilitati fizice sau psihice și situatii materiale precare erau supuși la executarea de munci și indeplinirea de servicii în mod forțat, dar și siliți să cerșească. "În unele cazuri, victimele erau răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări și autogări) sau chiar din propriile locuințe și ulterior transportate de către membrii grupurilor infracționale la domiciliile lor, unde aceștia prin constrângere forțau victimele să efectueze zilnic diverse munci și activități atât în gospodăriile suspecților cât și în proximitatea localității,respectivă. De exemplu, copiii și persoanele cu dizabilități erau puși să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale, să taie ilegal arbori din pădure și să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecților care se deplasau cu acestea în zona de sud a României, unde comercializau ilegal cantitatile de lemne sustrase", se arată într-un comunicat emis de DIICOT.
Zeci de victime umilite ani în șir
"Pedepsele" aplicate de suspecți constau în amenințări repetate și lovituri aplicate victimelor cu palmele, pumnii, picioarele, biciul și diverse obiecte contondente. De cele mai multe ori, victimele nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi. Persoanele sechestrate erau legate cu lanțuri sau chingi, ori încuiate pe timpul nopții pentru ca acestea să nu poată fugi. Unele persoane erau dezbrăcate complet și udate alternativ cu apă rece și caldă, legate de mâini și picioare și puse să mănânce de pe jos sau să se bată între ele pentru amuzamentul suspecților. Anchetatorii cred că unele victime au fost abuzate sexual.
În cauză a fost începută urmărirea penală față de un număr de 40 de persoane care vor fi aduse la sediul DIICOT Pitești în vederea audierilor. Acțiunea a fost organizată cu sprijinul BCCO Pitești, BCCO Craiova, Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș și Gruparea mobilă de Jandarmi Craiova Frații Buzești. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia de Operatiuni Speciale si Departamentul de Informații și Protecție Internă.
Taguri

Comentează știrea

DODO
14 iulie 2016
stia tot satul ce nu stia barbatul

daca amaritii aia chiar au fost plmbati pe ulite sint SIGUR ca au stiut si primarul si seful de post si popa din sat =legea tacerii ! frica sau complicitate ? problema mare este pina cind mai suportam teroarea tiganeasca,

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei