Două persoane care s-au răsturnat cu barca în Dunăre, salvate de polițiștii de frontieră

de Florentina BOZÎNTAN Duminică, 05 Februarie 2023 9820
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea a două persoane, care s-au răsturnat cu o ambarcațiune, în zona localității Cernavodă.

În seara zilei de sâmbătă, 4 februarie, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au fost sesizați prin apel la numărul unic de urgență 112 cu privire la faptul că două persoane s-au răsturnat cu ambarcațiunea pe care o conduceau, în zona kilometrului fluvial 252, pe un braț al Dunării.

Sub coordonarea serviciul SCOMAR al Gărzii de Coastă, o ambarcațiune a Gărzii de Coastă a pornit în căutarea acestora, ocazie cu care, cele două persoane au fost găsite pe malul brațului Dunărea Veche, în pădure.

Din cauza condițiilor hidro-meteorologice nefavorabile, intervenția a fost dificilă, însă cele două persoane au fost preluate de polițiștii de frontieră și transportate la sediul Punctului de Lucru Hârșova, la pontonul poliției de frontieră.

Activitatea a fost desfășurată în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, astfel încât, la sediul pontonului se aflau mai multe echipaje de prim ajutor care le-au acordat ingrijirile necesare.

Persoanele sunt în acest moment în siguranță și în afara oricărui pericol.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei