Elevul care și-a atacat profesoara de japoneză, arestat la domiciliu

de Madalina PETRESCU Miercuri, 07 Iunie 2023 262
Elevul de 16 ani, din Bucureşti, care şi-a atacat cu un cuţit profesoara de japoneză, în timpul orei, se întoarce acasă. La aproape două luni de la incident, Judecătorii Curţii de Apel din Capitală au decis că adolescentul poate fi trimis în arest la domiciliu.

Decizia este una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia împotriva arestului preventiv şi l-a înlocuit cu o măsură ceva mai blândă a arestului la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, transmite Observator.ro

Asta înseamnă că tânărul de 16 ani nu va avea voie să părăsească domiciliul decât în cazul unei urgenţe medicale sau atunci când este chemat în faţa judecătorilor şi, de asemenea, nu va putea lua legătura nici cu victima, nici cu membrii familiei acesteia.

Adolescentul a fost reţinut la începutul lunii aprilie, după ce în timpul orei de japoneză a scos un cuţit din ghiozdan şi a înjunghiat-o pe profesoară în gât.

Anchetatorii spun că ar fi premeditat întreg atacul şi ar fi făcut chiar un plan înainte să acţioneze. Adolescentul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat, port şi folosirii fără drept a unui obiect periculos şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei