Emblema de onoare a Forţelor Navale pentru doi militari de la Şcoala de Maiştri Militari

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 24 Noiembrie 2021 271
Locotenent-colonel Bogdan - Felix Mihăică și maistru militar clasa a III-a Remus Marian Rogoz, de la Şcoala Militară de Maiştri Militari, au fost recompensați, cu ocazia Zilei Naționale a României, cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale Române și, respectiv, cu Emblema de Merit în Slujba Păcii clasa a III-a.
Lt.col. Mihăică ocupă, din 2018, funcția de șef Compartiment Operații și Instrucție, în cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Este absolvent al Academiei Forțelor Terestre, iar experiența acumulată în cadrul unităților luptătoare l-a modelat într-un profesionist desăvârșit. Întreaga sa pricepere se reflectă, astăzi, în activitățile de planificare și evaluare a nivelului de instruire în cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, fie că este vorba de personalul militar sau de elevi. Mai mult decât atât, lt.col. Bogdan - Felix Mihăică s-a remarcat întotdeauna prin devotamentul arătat perfecționării profesionale și s-a dovedit a fi un excelent exemplu de conduită militară și personală pentru colegii săi.
La rândul său, maistrul militar clasa a III-a Remus Rogoz este absolvent al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, în promoția 2014, și este expert în comunicații navale. Și-a început cariera la bordul dragorului maritim „Slt. Alexandru Axente” (DM 30), alături de al cărui echipaj, până în 2017, a participat la șase misiuni NATO. Din 2018 este încadrat la Catedra de Electronică și Informatică din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. În 2020, m.m. III Rogoz a făcut parte din echipajul puitorului de mine și plase „Vam. Constantin Bălescu” (PMn 274), într-una dintre cele mai importante misiuni asumate de Forțele Navale Române, în ultimii 30 de ani.  
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei