Escrocii prin telefon au "ușurat" o constănțeancă de 18.000 de lei

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 04 Aprilie 2013 304
Escrocii care păcălesc oamenii prin telefon și-i lasă fără bani au mai făcut o victimă în județul Constanța. Este vorba despre o femeie din comuna Limanu, care le-a trimis infractorilor 18,000 de lei. Ea a fost sunată, pe telefonul fix, miercuri dimineață, puțin după ora 9,00, de un bărbat care avea vocea asemănătoare cu a ginerelui ei, care i-a spus că a făcut un accident pe o trecere de pietoni, a lovit doi copii, unul în vârstă de 4 ani, celălalt de 6 ani, și ambii au avut nevoie de intervenții chirurgicale și au fost transferați la un spital din București. El i-a explicat femeii că s-a înțeles cu tatăl copiilor că dacă cei mici vor scăpa cu bine din spital, și urmările legale pentru el vor fi mai mici. Ba chiar i-a dat la telefon și pe un așa zis avocat, care i-a cerut să nu povestească nimănui despre cele întâmplate, pentru a nu îngreuna situația juridică a ginerelui ei. Drept pentru care, femeia, înnebunită, s-a împrumutat de bani și în mai puțin de două ore a trimis suma cerută, prin MoneyGram, pe numele unei persoane din București.
 
Ironia a făcut ca la doar câteva minute după ce a trimis banii să fie sunată de ginerele ei, care era la muncă și nu avea habar de grozăvia prin care treceau soacra și soția lui.  Cazul a ajuns, în prezent, în atenția Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Constanța. Nu este primul de acest gen, ci, din contră, este al 50-lea de la sfârșitul anului trecut! Iar numărul victimelor pare să nu se mai sfârșească…
Polițiștii constănțeni recomandă cetățenilor o serie de măsurile de autoprotecție pe care aceștia trebuie să le adopte pentru a evita să devină victime ale unor astfel de infracțiuni:  - apelarea cu număr ascuns este în sine suspectă;-  nu intrați în discuție cu persoane care se recomandă ca făcând parte din familie sau apropiate familiei, dacă aveți dubii asupra identității acestora; sesizați de fiecare dată poliția înainte de a lua o decizie pripită;- deveniți alerți atunci când vă sunt prezentate scenarii dramatice;- căutați să verificați autenticitatea aspectelor prezentate din mai multe surse;- evitați să luați decizii în stări emoționale particulare sau foarte puternice! Veți greși sigur;- Atenție! predispoziția la eludarea legii (atracția către zona corupției) vă transformă în victime.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei