Florian Coldea s-a prezentat la DNA. Fostul șef al SRI ar fi suspectat de trafic de influență și spălare de bani

de Madalina PETRESCU Joi, 23 Mai 2024 610
Generalul în rezervă Florian Coldea, fostul șef al Serviciului Român de Informații, s-a prezentat la Direcția Națională Anticorupție, joi, într-un dosar de trafic de influență în instanță, au declarat surse oficiale pentru G4Media.ro.

Florian Coldea ar fi suspectat de trafic de influență și spălare de bani.

În același dosar sunt vizați și Dumitru Dumbravă, fostul șef al direcției juridice din SRI, și avocatul Doru Trăilă, care s-au prezentat la rândul lor, joi, la sediul DNA.

Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă sunt acuzați de trafic de influență în cazul lui Cătălin Hideg, un om de afaceri condamnat în primă instanță într-un dosar al Parchetului European privind fraude referitoare la achiziții din pandemie.

Casa de avocatură a lui Doru Trăilă, pentru care firmele lui Coldea și Dumbravă oferă consultanță, a încheiat un contract de 600.000 de euro cu Hideg pentru reprezentarea în instanță. Din informațiile G4Media reiese că, din această sumă, omul de afaceri a plătit efectiv 100.000 de euro către Florian Coldea.

Procurorii anticorupție susțin că Trăilă și consultanții Coldea și Dumbravă i-ar fi promis lui Hideg că îl vor ajuta să obțină o condamnare cu suspendare și ridicarea controlului judiciar, potrivit G4Media. Cu toate acestea, Hideg a primit o condamnare cu executare, în primă instanță, și ulterior a depus un denunț la DNA.

Joi s-a prezentat la DNA și Dan Tocaci, un om de afaceri din anturajul DNA.

Fostul șef al SRI este acționar în două firme de consultanță

Florian Coldea este acționar în două firme de consultanță, Strategic Sys SRL și Strategic Asset SRL, iar datele oficiale ale Ministerului de Finanțe arată că, în 2021, acestea au obținut un profit net de aproape 4,9 milioane lei.
În cele trei luni de funcționare de după înființarea de anul trecut, de la sfârșitul lunii septembrie, Strategic Assets SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 594.064 lei și un profit net de 580.722 lei, cu un singur angajat, activitatea declarată fiind de „agenții imobiliare”, mai notează G4Media.


Taguri

Comentează știrea

Eori
27 mai

La Pușcărie Cu Acest Dobitoc Nenorocit, Corupt Pe Nume Și Prenume: Florian Coldea, Deoarece Acolo La Pușcărie, Este Locul Nenorociților Și Nenorocitelor, Nu Credeți Oare: https://youtu.be/zgRvaojntFU?si=khXknunfwZDbsH6g Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei