Fost luptător de K1, printre hoții care au îngrozit Buzăul

de Andreea ILIESCU Vineri, 08 Februarie 2013 760
Hoții constănțeni care au fost prinși de polițiștii din Buzău sunt recidiviști. Claudiu Belciug, de 36 de ani, Ikimet Patiș, de 31 de ani, și Vasile Cristian Dincă, de 25 de ani, au mai fost certați cu legea în nenumărate rânduri. 
Claudiu Belciug este un fost luptător de K1, a practicat artele marțiale și a participat la competiții de full contact. Numele lui, însă, apare și în scandalul de la Tuzla, unde mai mulți motocicliști au fost bătuți de gașca fiului fostului viceprimar din Tuzla. În urma incidentului, un bărbat nevinovat, care oprise să vadă ce s-a întâmplat, a ajuns la spital cu multiple contuzii și traumatisme. 
Ikimet Patiș, din Agigea, a început să fie cunoscut în ochii polițiștilor încă din 2006. Povestea lui a început în februarie 2006, când a fost prins de polițiști în trafic în timp ce conducea fără a poseda permis de conducere. Câteva zile mai târziu, Patiș a fost transportat de urgență la spital, după ce a luat bătaie, împreună cu un alt prieten al său, de la mai mulți tineri. Se pare că Patiș și amicul său aveau, în acel moment, mai multe furturi la activ, iar cei care i-au atacat cunoșteau acest lucru. Într-o seară, acesta a început să dea târcoale mai multor locuințe din Valu lui Traian, fapt sesizat de cei trei agresori și… pedepsit. 
Șase luni mai târziu, același Ikimet Patiș a pătruns în casa unui cetățean din localitatea Ovidiu și i-a furat bunuri în valoare de 2.000 de lei. Proprietarul casei l-a surprins pe hoț în locuință. Încercând să-l imobilizeze, Patiș l-a lovit pe proprietar cu pumnii și i-a pulverizat spray iritant lacrimogen în ochi. Procurorii au dispus, la acel moment, arestarea preventivă a lui Ikimet Patiș. 
Vasile Cristian Dincă, din Tuzla, este cunoscut de oamenii legii încă de când era minor. Tânărul a spart multe locuințe, cele mai "importante" fiind jefuirea unui apartament din Agigea, de unde a furat 36.000 de lei, și furtul dintr-o casă din Eforie Sud, de unde a furat 2.200 de lei. 
Recidivist, bărbatul a mai fost condamnat în minorat tot pentru furt calificat, de repetate ori. 
Reamintim că polițiștii de investigații criminale din Buzău au destructurat o grupare infracțională, formată din cei trei constănțeni, suspectați de comiterea de furturi pe raza județului Buzău. Aceștia erau specializați în comiterea de furturi din apartamente și case. Astfel, în perioada septembrie 2012 - februarie 2013, cei trei au comis, pe raza municipiului Buzău, furturi din peste 10 locuințe. Aceștia forțau și dislocau ferestrele de termopan - PVC ale caselor și apartamentelor situate la parterul blocurilor. Prejudiciul se ridică la aproximativ 75.000 de lei. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei