Fostul deputat Florin Popescu, condamnat definitiv la un an de închisoare

de Cuget Liber Miercuri, 16 Noiembrie 2016 192
Fostul deputat Florin Popescu a fost condamnat, miercuri, de instanța supremă, la un an de închisoare cu executare pentru conflict de interese și fals. De asemenea, Florin Popescu a fost acuzat și de fals în declarațiile de avere. Decizia magistraților este definitivă, informează News.ro.

Completul de cinci judecători al instanței supreme l-a condamnat, miercuri, pe fostul deputat Florin Popescu, la un an de închisoare cu executare.
Judecătorul Maricela Cobzariu a făcut opinie separată, în sensul respingerii contestației procurorilor care au atacat decizia de achitare a inculpatului, pronunțată de trei judecători de la instanța supremă.
În iunie 2014, fostul deputat Florin Popescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate (ANI), sub acuzația de conflict de interese.
Florin Popescu a fost acuzat că, în perioada în care a fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a semnat contracte de lucrări cu firma Procor, la care fusese acționar, și pentru fals în declarațiile de avere din perioada 2008-2011.
Conform acuzațiilor, în perioada august 2008 - noiembrie 2010, Florin Popescu a semnat șapte acte adiționale la un contract de lucrări încheiat între Consiliul Județean Dâmbovița și SC Procor SA, la care acesta, împreună cu tatăl și fratele sau, a fost acționar până în 14 iulie 2008.
În plus, Popescu și-ar fi completat în fals declarațiile de avere aferente anilor 2008 - 2011.
În octombrie 2015, trei judecători de la instanța supremă au decis să-l achite pe fostul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Procurorii au contestat, însă, decizia la Completul de 5 judecători al instanței supreme.
În prezent, Florin Popescu este încarcerat în urma unei condamnări de doi ani de închisoare cu executare primite în martie 2016. El a fost găsit vinovat după ce a cerut de la o firmă zeci de tone de pui grill, pe care i-a distribuit în scop electoral, la alegerile locale din 2012.
În rechizitoriu, procurorii arată că, în 2012, Florin Popescu, folosindu-și influența și autoritatea ce decurgeau din funcțiile de președinte al unui partid politic, l-a determinat pe un denunțător să-i remită mai multe foloase necuvenite.
"Acestea au constat în cantitatea de 60.992 de kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetățenilor din județul Dâmbovița, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012. În acea perioadă, Florin Popescu a candidat și el pentru obținerea unui nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița", au susținut anchetatorii.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei