Fregata "Regina Maria", escală într-un port din sudul Turciei

de Florentina BOZÎNTAN Vineri, 30 Octombrie 2020 152
Fregata „Regina Maria” face o escală de trei zile, pentru refacerea capacității de luptă, în portul Aksaz din sudul Turciei, în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie. Nava militară românească are la bord un elicopter Puma Naval și un detașament de Forțe pentru Operații Speciale (FOS) și desfășoară misiuni de monitorizare a traficului maritim și de descurajare a activităților ilegale pe flancul sudic al NATO, fiind integrată în gruparea navală permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), până la data de 23 noiembrie.
Gruparea navală SNMG-2, alcătuită din fregata „Álvaro de Bazán” (Spania), nava de reaprovizionare „Patino” (Spania), fregata „Gaziantep” (Turcia) și fregata românească, operează în bazinul estic al Mediteranei și reprezintă efortul NATO de asigurare a securității colective a Alianței, pe flancul sudic. Anul acesta, fregata „Regina Maria” face parte din pachetul de forțe ale României pus la dispoziția NATO și participă pentru ce-a de-a treia dată la misiunile SNMG-2.
Forțele Navale Române contribuie cu personal și platforme navale de luptă la implementarea măsurilor NATO de consolidare a posturii de descurajare și de apărare, la granițele maritime și fluviale din sud-estul Alianței, întărind statutul țării noastre de furnizor de securitate, prin misiunile executate de către marinarii militari români.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei