Gorghiu: Corpul de control, trimis la Penitenciarul Poarta Albă, unde este arestat preventiv Vlad Pascu

de Alina DRACOPOL Miercuri, 28 Februarie 2024 279
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că a trimis Corpul de control la Penitenciarul Poarta Albă, în urma unor incidente petrecute, marţi, la Tribunalul Constanţa, unde a avut loc un nou termen în procesul lui Vlad Pascu, tânărul care anul trecut a accidentat mortal cu maşina doi tineri în localitatea 2 Mai.

"Am dispus trimiterea Corpului de control la Penitenciarul Poarta Albă pentru a se verifica dacă au fost respectate toate normele legale în materie. (...) Din informaţiile pe care le-am primit, directorul Penitenciarului Poarta Albă se află în concediu şi conducerea unităţii a fost asigurată temporar de o altă persoană. (...) Aştept rezultatele controlului pe care l-am dispus în această dimineaţă din partea ministerului", a declarat Gorghiu, miercuri, la Cluj.
Ea a explicat că a luat această decizie după incidente apărute în spaţiul public cu privire la poliţiştii de penitenciar în acest caz şi a discutat cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
Potrivit ministrului Justiţiei, angajaţii ANP trebuie să respecte standarde la nivel european.
"Atunci când deţinuţii sunt mutaţi dintr-un penitenciar în alte locuri, cum ar fi un spital sau tribunal, aceştia trebuie să ia măsuri pentru a nu fi expuşi (acuzaţii - n.r.) privirii publice, luând măsuri pentru a le proteja imaginea, anonimatul", a adăugat ea, precizând şi faptul că acest caz este 'extrem de mediatizat, extrem de important pentru cum se va soluţiona pentru societatea românească'.
Marţi, Tribunalul Constanţa a stabilit că Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv. A fost respinsă contestaţia formulată de acesta împotriva măsurii prelungirii mandatului cu încă 30 de zile. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei