ÎMPUȘCĂTURI la graniță / Contrabandiști prinși de Poliția de Frontieră

de Florentina BOZÎNTAN Marţi, 06 Ianuarie 2015 83
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți-Prut au reținut patru bărbați care încercau să introducă ilegal în țară, peste râul Prut, 2.500 pachete țigări de contrabandă. La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei acțiuni de colaborare cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova, pentru valorificarea unor informații, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți-Prut, județul Botoșani, au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse accizabile. 

O patrulă a poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat, pe direcția localității de frontieră Cuzlău, în apropierea malului românesc al râului Prut către interiorul țării, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase. Bărbații nu s-au conformat somațiilor, astfel că pentru reținerea acestora, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare. Un agent a tras un foc de armă în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma acțiunii au fost reținute patru persoane. În urma cercetărilor s-a constatat că aceștia erau români din comuna Păltiniș, trei dintre ei minori și al patrulea în vârstă de 26 ani. În cele patru colete descoperite erau 2.500 pachete țigări marca RITM CLASIC, în valoare de aproximativ 23.000 lei. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei