INEDIT! Candidatul de la Ministerul Sănătății “în examen” cu ofițerii DGA

de Madalina PETRESCU Marţi, 10 Octombrie 2023 302
Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile de marți seară de la Ministerul Sănătății sunt urmarea unui flagrant delict al ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) și procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, organizat imediat după începerea concursului intrat sub lupa anchetatorilor.

Mai precis afirmă sursele citate trei funcționari publici angajați ai ministerului care alcătuiau Comisia de concurs sunt vizați de acuzațiile din dosar și totodată la audieri s-ar afla în prezent și candidatul pe postul pentru care s-a organizat concursul.

În cadrul audierilor ce vor dura toată noapte, se va clarifica gradul de implicare a fiecărui funcționar dar și al candidatului.

Referitor la flagrantul delict organizat, sursele povestesc că „testarea a început iar la un moment dat, considerat oportun de către ofițeri și procurorul prezent în teren, s-a intrat în sala de examen pentru constatarea de fapte și împrejurări relevante cauzei”, scrie stiripesurse.ro

„Rolul prezenței organelor de cercetare la fața locului a fost acela de a surprinde evenimentul. Cazul a pornit de la o sesizare din oficiu a procurorilor. Datele divulgate reprezintă într-adevăr subiectele divulgate celui presupus favorizat”, au mai afirmat sursele invocate autorului acestui material.

Procurorii au făcut marţi percheziţii la Ministerul sănătăţii şi la mai multe adrese într-un dosar privind fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei de consilier clasa l grad superior, în cadrul unei direcţii a ministerului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, cercetările în acest caz vizează suspiciuni privind săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

„Suspiciunile se referă la fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei de consilier clasa I, grad superior, în cadrul Direcţiei Politici de Resurse Umane în Sănătate - Biroul recunoaştere a calificărilor şi reglementare. În cursul zilei de 10.10.2023, după obţinerea autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost puse în executare mai multe mandate de percheziţie domiciliară la sediul Ministerului Sănătăţii şi la domiciliul unor persoane fizice", transmite Parchetul.
Ancheta este realizată în colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei