Iordanian cu afaceri la Constanța, expulzat din România, după ce ar fi făcut propagandă jihadistă

de Alina RADU Luni, 11 Ianuarie 2016 182
Polițiștii l-au expulzat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe cetățeanul iordanian Jamal Abdel Jabbar Khalil, declarat indezirabil în România de către Curtea de Apel București. 

Iordanianul este acuzat că făcea propagandă pentru Statul Islamic și că ar fi fost dispus chiar să acționeze împotriva României. Ofițerii de informații au adus probe care demonstrau că Jamal Jabbar s-a auto-radicalizat și că era gata să acționeze în numele gru-pării fundamentaliste. 

Prin decizia definitivă luată de Curtea Supremă, Jabbar nu va avea dreptul să intre pe teritoriul României timp de 15 ani. 

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins, vineri, lui Jamal Abdel Jabbar Khalil un recurs la sentința Curții de Apel București din 29 decembrie 2015, prin care a fost declarat indezirabil pe teritoriul României, decizia fiind definitivă, scrie Agerpres. 

În cauză, au rezultat indicii temeinice conform cărora cetățeanul iordanian a desfășurat activități de natură să pună în pericol securitatea națională, activități ce se încadrează în dispozițiile Legii nr. 51/1991 privind siguranța națională și ale Legii nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului, precizează sursa citată. De menționat că, în trecut, Jamal Abdel Jabbar Khalil făcea diverse afaceri la Constanța. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei