Joaca a doi copii i-a costat pe părinți. Cei mici au sunat la 112

de Madalina PETRESCU Joi, 13 Iunie 2024 225
Imaginația nu are limite când vine vorba de apelurile false la 112. Numărul de urgență a fost folosit pentru o farsă de doi copii din Dâmbovița. Aceștia au reclamat că o persoană a fost sechestrată. Au pus autoritățile pe jar, dar totul s-a dovedit fals. Mamele au suportat amenzile.

Două apeluri telefonice, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, anunțau faptul că o persoană este sechestrată. Polițiștii au demarat imediat verificări în teren, iar cei doi apelanți, doi minor de 13 și 7 ani, din Grozăvești, au fost găsiți acasă, în siguranță.

Fapta lor i-a costat. Pentru că mamele minorilor nu i-au supravegheat, acestea au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, fiecare.

Polițiștii le-au reamintit celor doi că apelarea prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă. Alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activități în folosul comunității.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei