Jocurile de noroc se apropie de Universitatea "Ovidius". Ce părere au studenţii constănţeni

de Andreea CARAUA Luni, 08 Aprilie 2024 3040
În ultimii ani, subiectul referitor la jocurile de noroc a fost dezbătut foarte mult în spațiul public, dar pare că deciziile luate pentru estomparea dependenței față de aceste jocuri, în realitate, nu au rezultate. Deși foarte multe persoane sunt conștiente de efectele negative și de riscurile care vin la pachet cu jocurile de noroc, sălile și platformele cu acest specific încă se bucură de un public larg, interesat, dar și de profituri pe măsură.

Sală de jocuri, deschisă lângă Universitatea „Ovidius“

În data de 13 martie 2023, a fost aprobată Ordonanța de Urgență (OUG) 82/2023, ce avea ca scop modificarea și completarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, precum și pentru modificarea OUG 20/2013 privind înființarea, organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.
În acea perioadă, în spațiul public se spunea că, odată cu aprobarea acestei OUG, sălile destinate jocurilor de noroc și pariurilor sportive urmau să fie interzise pe o distanță de 300 de metri pietonali de biserici, așezăminte culturale, bănci, locuri de joacă, dar și de unități de învățământ, inclusiv de campusurile aferente acestora.
Chiar și așa, pe bulevardul Mamaia, lângă Universitatea „Ovidius“ din Constanța, se pun bazele unui nou spațiu „recreațional” pentru studenți: o sală de jocuri de noroc și de pariuri sportive.

Părerile studenților: „Mai bine aici decât lângă o școală”

Câțiva dintre studenții Universității „Ovidius“ sunt de părere că sala de jocuri care e pe cale să se deschidă lângă campus îi targhetează pe tinerii care frecventează facultățile și căminele din zonă. „Locația aleasă poate fi o strategie ca să îi atragă pe studenți care, de regulă, nu au mulți bani. La mine în facultate, cel puțin, din ce am auzit, măcar jumătate practică pariuri sportive. Știu o grămadă care se duc”, a spus un student de la Facultatea de Construcții.
Deși tinerii sunt de părere că o sală de jocuri nu are ce căuta lângă Universitate, studenții de la Facultatea de Actorie susțin că este „mai bine aici decât lângă o școală. Suntem toți de acord că este o problemă mare cu jocurile de noroc, în general, oriunde ar fi”.
Unul dintre aceștia a povestit cum, atunci când era minor, mergea la sălile de pariuri de lângă liceu și se juca fără să îi fie cerut buletinul: „Am jucat și când eram minor. Erau lângă liceu, nici buletinul nu îl cereau”.
Mulți dintre tineri sunt conștienți de riscurile provocate de jocurile de noroc, deoarece, din nefericire, au prieteni care deja s-au dat bătuți și se complac în dependența lor: „Am un prieten de 19 ani care știe că are o problemă cu dependența de jocuri, dar a spus că nu mai are ce să facă, nu mai poate să se lase. Știu și copii de 15, 16 ani care au problema asta”.
Chiar și așa, sunt persoane care încearcă să îi avertizeze pe adolescenți, spunându-le încă de la început că jocurile de noroc nu sunt o joacă și că pot avea consecințe grave, pe termen mediu și lung. „Odată m-am dus să-mi iau un loz, iar femeia de acolo m-a întrebat dacă este prima oară când vin. I-am răspuns că da, iar ea mi-a zis că nu mai vrea să mă mai vadă acolo, că sunt tânăr și nu am ce căuta în locuri de genul, după care mi-a povestit despre un client de-al ei care din cauza jocurilor și-a pierdut casa, familia, iar la sfârșit și-a luat viața”, a povestit un student al Facultății de Matematică și Informatică.

Taguri

Comentează știrea

Jill Cutlack
7 aprilie

Investigate how a distinct mix of ingredients can promote better sleep and improve your overall well-being. Energize your mornings. Click! https://bit.ly/energize-your-mornings

Ron Martinovich
8 aprilie

Find the answers that shows you how to tackle this. No more unwanted smells and stains with our help. No more surprises! Find out -> https://bit.ly/stop-cat-spraying-now

Tricia Barry
8 aprilie

Get the guide that guides you the way. No more unwanted smells and stains with our help. Stop the mess today! Click for solutions -> https://bit.ly/stop-cat-spraying-now

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei