Laura Codruța Kovesi susține astăzi interviul pentru reînvestirea în funcția de procuror-șef al DNA

de Cuget Liber Luni, 28 Martie 2016 91
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, vine astăzi în fața Secției pentru procurori a CSM pentru a susține proiectul de management. Laura Codruța Kovesi a fost propusă pentru reînvestirea la conducerea Direcției, pentru un mandat de trei ani. Avizul consultativ urmează să fie trimis ministrului Justiției, care va transmite propunerea președintelui Klaus Iohannis.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție trebuia să susțină în 25 martie planul de management în fața membrilor Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dar interviul a fost amânat pentru luni, la cererea ministrului Justiției, Raluca Prună, care a trebuit să plece la Bruxelles, la Consiliul Extraordinar de Justiție și Afaceri Interne convocat ca urmare a atentatelor din Belgia.
Kovesi va veni luni, la ora 10:00, în fața procurorilor din CSM pentru a prezenta realizările din cei trei ani de mandat la DNA și obiectivele pentru următorii trei ani.
După interviul procurorului-șef al DNA, Secția pentru procurori a CSM va trimite la Ministerul Justiției avizul consultativ privind reconfirmarea în funcție a Codruței Kovesi.
Ministrul Justiției anunța, la bilanțul Direcției Naționale Anticorupție, că ia act de performanța susținută a instituției și își asumă propunerea de reînvestire a procurorului-șef Codruța Kovesi, pentru ca DNA să aibă un management stabil.
Președintele Klaus Iohannis declara, în 3 martie, că a fost informat de propunerea ministrului Justiției, trimisă Consiliului Superior al Magistraturii, de reînvestire la șefia DNA a Codruței Kovesi, șeful statului adăugând că rezultatele acestei instituții vorbesc "de la sine".

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei