Marinari bulgari cercetați pentru trecere ilegală a frontierei

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 04 Iulie 2012 194
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o ambarcațiune sub pavilion Bulgaria, care a navigat pe brațul Chilia fără a respecta regimul juridic al frontierei de stat.
Ambarcațiunea în cauză a ajuns în apele teritoriale ale Ucrainei fără a se supune controlului ieșirii din țară după intrarea în România.
Ieri, polițiștii de frontieră de la Pardina au monitorizat o ambarcațiune sub pavilion Bulgaria care naviga pe brațul Chilia al Dunării. În jurul orei 14.55 respectiva ambarcațiune a părăsit apele teritoriale ale României îndreptându-se spre cele ale Ucrainei. O ambarcațiune a Gărzii de Coastă a reușit să o intercepteze și să verifice cadrul legal al operațiunilor desfășurate de aceasta. Verificările au stabilit faptul că ambarcațiunii în cauză, care are un echipaj de trei marinari de cetățenie bulgară, i s-a efectuat controlul de frontieră la intrarea pe teritoriul României în P.T.F. Constanța Sud, însă nu și cel de ieșire din țară.
Comandantul ambarcațiunii a declarat faptul că intenționa să ajungă la rampa din localitatea Tatamir, aflată în apropierea comunei Chilia Veche, pentru a încărca cereale, însă pentru că nu cunoștea foarte bine traseul s-a abătut pe un canal lăturalnic aparținând Ucrainei.
Celor trei persoane le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de ieșire din țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei