Militar din Constanța, condamnat la muncă în folosul comunității pentru un mesaj antisemit

de Florentina BOZÎNTAN Vineri, 25 Octombrie 2019 264
Un constănțean anchetat pentru transmiterea unui mesaj instigator la ură a fost condamnat de magistrații Tribunalului Militar București la muncă în folosul comunității. 

Fapta a fost comisă în 2016. La acel moment, Robert Cătălin S., sublocotenent în cadrul UM 0764 Constanța, a publicat pe o rețea de socializare un mesaj antisemit, prin care îndemna ca "cineva să pună o bombă la institutul acesta diavolesc", referindu-se la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel". 

Reprezentanții institutului au luat atitudine și s-au adresat Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. 
"În data de 16 aprilie 2016, Institutul «Elie Wiesel» a transmis o plângere către parchet pentru mesajele instigatoare la ură (antisemite), publicate pe pagina de Facebook a unui sublocotenent. La 9 octombrie 2019, Tribunalul Militar a decis scoaterea de sub urmărirea penală și obligația de a presta timp de 60 de zile muncă în folosul comunității. Pe parcursul anchetei, suspectul a recunoscut că este autorul mesajului, iar unitatea militară unde activează a transmis către parchet o caracterizare în care susținea că ofițerul «s-a dovedit corect, sincer și demn de încredere și este un bun profesionist». De altfel, în această perioadă a și fost promovat la gradul de locotenent", au transmis reprezentanții institutului. 

Decizia instanței de judecată este definitivă. Potrivit Hotnews.ro, ofițerul a fost angajat al Ministerului Apărării Naționale până în vara acestui an, când s-a mutat la SRI. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei