Marți, 17 septembrie, partenera Șacalului, Elena Radu, cercetată pentru tăinuire, s-a prezentat în fața judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanța, după ce ea și concubinul ei au depus contestații față de decizia de arestare preventivă.
- Publicitate -
Nicolae Mitrea, zis și „Șacalul”, principalul suspect în cazul dublei crime din Constanța, a fost judecat în lipsă, fiind internat la spitalul penitenciarului Poarta Albă, acuzând dureri la nivelul piciorului, în urma accidentului rutier pe care l-a produs.
„Inculpatul Mitrea a dorit să fie judecat în lipsă, atât vă pot spune la acest moment. Nu și-a recunoscut fapta. Din ce am observat la dosar, în momentul arestării preventive a dat o declarație cum că nu își recunoaște faptele”, a declarat avocata din oficiu a Șacalului, Georgiana Pantilie.
La ieșirea din sala de judecată, avocatul Ion Cristian a oferit reprezentanților presei constănțene câteva lămuriri pe marginea dosarului. Potrivit acestuia, dacă inculpatul se considera nevinovat, ar fi solicitat instanței de judecată să nu fie arestat. În condițiile în care inculpatul solicită să fie arestat la domiciliu, înseamnă că implicit și indirect recunoaște faptele comise și dorește o măsură preventivă mai ușoară.
„Există posibilitatea să aibă în vedere ca toate probele să fie administrate, iar ulterior după ce va avea la cunoștință de ele să se poată apăra. Încadrarea juridică, din câte am înțeles, este omor calificat ce are ca și conturi de pedeapsă de la 18 la 25 de ani sau închisoare pe viață”, a mai menționat Ion Cristian.
Concubina Șacalului cere control judiciar pentru a-și crește copiii
Elena Radu, partenera lui Nicolae Mitrea, a cerut schimbarea deciziei de arestare preventivă în control judiciar, pentru a-și putea crește copiii. Ea nu poate fi arestată la domiciliu, deoarece s-a reziliat contractul de închiriere a locuinței în care a stat până acum.
„Raportat la faptele comise, cred că este mai important să fie izolați de societate decât să își crească propriii copii care pot fi educați și de către instituțiile publice. Dacă este co-inculpat, o persoană care ar fi săvârșit aceste infracțiuni nu are cum să învețe un copil bunele maniere și să fie cu un comportament echitabil în societate”, a explicat presei același avocat Ion Cristian.
Inculpata nu este cercetată pentru complicitate la omor, ci pentru tăinuire, iar pedeapsa maximă ar fi de cinci ani.
Cazul dublei crime din Constanța
Reamintim că în perioada iulie-august 2024, două femei venite pe litoral au fost omorâte de același individ și abandonate apoi, una în apartamentul ei din Mamaia Nord, cealaltă pe un câmp din localitatea Sinoe, unde a fost sfâșiată de șacali.
Principalul suspect al celor două crime este Nicolae Mitrea, poreclit „Șacalul Cercel”, care locuia într-un apartament din Năvodari, împreună cu o femeie, Elena Radu, și cei patru copii ai ei.
În urma investigațiilor făcute în dosar, a rezultat că cei doi inculpați au ținut cadavrul pentru mai multe zile în locuință, lângă minori, iar cel mai mare dintre frați, un băiat în vârstă de 15 ani, l-a ajutat pe Nicolae Mitrea să transporte unul dintre cadavre în portbagajul mașinii.
În prezent, pentru minorul în vârstă de 15 ani s-a dispus măsura plasamentului în regim de urgență la un centru de tip rezidențial, iar ceilalți trei minori au fost plasați la un asistent maternal profesionist împreună, ca să nu fie despărțiți.