Operațiunea de salvare, reluată în Marea Neagră. Trei oameni sunt dispăruți după scufundarea unui vas

de Madalina PETRESCU Duminică, 19 Mai 2024 919
Operațiunile de căutare ale celor 3 marinari dispăruți în apropiere de Sfântu Gheorghe au fost reluate duminică dimineață. 

Sar Apollo reia operațiunea de căutare și salvare rada Sf. Gheorghe conform planului de căutare trimis de Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) Constanța.

Scufundarea vasului sub pavilion Tanzania s-a petrecut sâmbătă, iar nava comercială, care avea 11 oameni la bord, s-a scufundat în doar câteva minute.

Nava Mohammed Z, având 11 membri de echipaj (nouă cetățeni sirieni și doi cetățeni egipteni), a plecat din Istanbul pe 12 mai și urma să ajungă în portul Sulina sâmbătă. La 26 mile marine de Sfântu Gheorghe, în jurul orei 4:00 dimineața, nava a început să ia apă și, în mai puțin de trei minute, s-a scufundat. Marinarii au avut timp doar să sară în mare, fără să trimită un semnal SOS. Alarma a fost transmisă automat de o baliză.

Odată transmisă alarma, autoritățile române au declanșat urgent operațiunea de căutare-salvare. La fața locului au fost trimise mai multe ambarcațiuni ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare și ale Poliției de Frontieră, dar și un elicopter. Ambarcațiunile aflate în zonă au fost și ele alertate.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei