Pas important pentru pompierii români şi bulgari!

de Alina DRACOPOL Marţi, 25 Octombrie 2022 204
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de Beneficiar Partener, implementează proiectul JOINT VOLUNTEERING FOR A SAFER LIFE”, în parteneriat cu Municipalitatea Tutrakan (Bulgaria) – Lider de proiect, Direcția Generală Siguranță Împotriva Incendiilor și Protecție Civilă - Ministerul Afacerilor Interne (Bulgaria) – Beneficiar Partener și Asociația Națională de Voluntari (Bulgaria) – Beneficiar Partener.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România Bulgaria, axa prioritară 3.1: Îmbunătățirea gestionării comune a riscurilor la nivel transfrontalier.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este : 998,815.75 euro.

În cadrul proiectului a fost finalizată activitatea comună de instruire teoretică și practică a pompierilor din zona transfrontalieră, activitate ce a presupus desfășurarea a opt sesiuni de pregătire în comun a pompierilor voluntari din zona transfrontalieră.
Astfel în perioada aprilie – iulie 2022, în Tutrakan, Bulgaria, au fost realizate şase sesiuni de pregătire în cadrul cărora au participat 216 pompieri voluntari din România și Bulgaria.
 
De asemenea, în luna octombrie 2022 (10-14.10.2022 și 17-21.10.2022), în Constanța, au avut loc două sesiuni comune de pregătire unde au participat 20 de pompieri voluntari din cele două țări.
Fiecare sesiune de pregătire a cuprins trei module de pregătire, respectiv: stingere incendii, intervenție în caz de inundații și căutare-salvare persoane.

Perioada de implementare a proiectului este de 50 luni, respectiv 12.09.2018-11.11.2022.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei