Percheziții DIICOT la Constanța. Carderii au furat 12 milioane de dolari din conturi bancare!

de Florentina BOZÎNTAN Luni, 27 Aprilie 2015 326
Mascații și procurorii DIICOT au descins, ieri, la zeci de adrese din mai multe județe, printre care și Constanța, pentru destructurarea unei grupări specializate în infracțiuni informatice. Oamenii legii au realizat aproximativ 50 de percheziții, în București, dar și în județele Ilfov, Constanța, Vaslui, Bacău și Argeș, în urma cărora 56 de suspecți au fost duși la audieri, la sediul central al structurii anchetatoare. 

Potrivit unor surse din rândul celor care anchetează dosarul, din grupare ar face parte atât români cât și cetățeni străini, care au acționat în România, dar și în Italia, Belgia, Germania, Olanda și Japonia. 

Suspecții aveau o organizare strictă, fiecare având atribuțiile bine delimitate: o parte erau însărcinați cu copierea datelor cardurilor bancare, emise de unități bancare din Statele Unite ale Americii, alții cu falsificarea lor, iar o a treia categorie se ocupa de retragerea banilor, în numerar, de la bancomate. Pentru a nu fi depistați de unitățile emitente a cardurilor, retragerea banilor era realizată în special în zilele nelucrătoare. 

Din primele informații, prejudiciul estimat în această cauză se ridică la aproximativ 12 milioane de dolari. În urma perchezițiilor de ieri, procurorii au confiscat mai multe kilograme de aur, laptopuri și peste 150.000 de euro, de la locuințele suspecților. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei