Percheziții în Constanța, într-un dosar de înșelăciune și fals informatic. Un suspect a fost reținut

de Florentina BOZÎNTAN Sâmbătă, 08 Aprilie 2023 369
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat, joi, 6 aprilie, două percheziții domiciliare, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune și fals informatic.
Din cercetări a reieșit că un bărbat de 32 de ani, atribuindu-și calitatea de comisionar al unei persoane juridice, ar fi prezentat persoanelor vătămate, respectiv o persoană fizică și două persoane juridice, oferte de prețuri pentru îngrășăminte chimice. Pentru aceasta, ar fi întocmit facturi proforme cu datele de identificare ale societății respective, inducând în eroare persoanele vătămate și urmărind obținerea de foloase materiale. Astfel, una dintre persoanele vătămate ar fi efectuat o plată de peste 54.000 de euro, reprezentând contravaloarea îngrășămintelor chimice pe care bărbatul ar fi urmat să i le furnizeze. Acesta ar fi indus în eroare și celelalte două persoane vătămate, în cazul cărora infracțiunea a rămas în faza de tentativă.
În urma perchezițiilor efectuate, la data de 6 aprilie, bărbatul a fost reținut, condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei