Percheziții la 80 de adrese din opt județe și București, într-un dosar de evaziune fiscală

de Cuget Liber Joi, 10 August 2017 106
Polițiștii din Capitală și din opt județe fac percheziții, joi, la 80 de adrese - locuințe și sedii ale unor societăți din domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcilor - într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro, anunță Parchetul instanței supreme.

Conform sursei citate, în acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală și folosire cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, iar joi au loc percheziții la 80 de adrese - sedii și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora.
Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menționate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.
Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunurile și conturilor bancare ale persoanelor suspectate în acest dosar.
Perchezițiile în acest dosar sunt făcute de către lucrători ai Poliției Sectorului 1 - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. și unităților subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași, Teleorman, adaugă Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, într-un comunicat de presă transmis joi.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei