Peste 100 de copii în vizită la subunități ale ISU Dobrogea

de Camelia MIU - MITRIC Vineri, 12 Octombrie 2012 201
Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a organizat, de "Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale", mai multe activități destinate celor mici.
Mai exact, peste 100 de copii de diferite vârste (preșcolari, elevi din ciclul primar și gimnazial) au vizitat patru dintre subunitățile inspectoratului, respectiv Detașamentul de Pompieri Constanța Palas, Detașamentul de Pompieri Medgidia, Secția de Pompieri Mangalia și Garda de Intervenție Chirnogeni.
"Toți copiii care au fost în vizită la pompieri au avut ocazia sa cunoască autospecialele și echipamentele de intervenție pentru stingerea incendiilor și cele pentru acordarea primului ajutor medical. Totodată, cei mai curajoși au avut ocazia să mânuiască un furtun tip "D" pentru a-și testa abilitățile de viitor pompier. Nu în ultimul rând, cadrelor didactice li s-au oferit materiale informative pe diferite tipuri de risc", spune Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.
Elevii au avut astfel ocazia să învețe foarte multe lucruri despre activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța și au fost bucuroși să vadă cum arată o subunitate de pompieri, beneficiind și de explicațiile cadrelor militare cu referire la autospecialele și tehnica de intervenție din dotarea inspectoratului.
"Activitățile de astăzi au fost dedicate "Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale", însă vor continua pe tot parcursul anului școlar, pornind de la necesitatea adoptării unui comportament corespunzător atunci când copiii se confruntă cu pericole, în scopul însușirii regulilor și măsurilor ce trebuie respectate pentru a preveni producerea unor situații de urgență", a mai precizat Paula Anghel.
 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei