Peste 21.000 de avize de pescuit, eliberate de Garda de Coastă în 2022

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 08 Februarie 2023 264
În anul 2022, la nivelul structurilor responsabile ale Poliţiei de Frontieră Române au fost eliberate peste 183.500 de avize pentru pescuitul sportiv şi industrial. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2021, se constată o creştere de aproximativ 1,6% a numărului avizelor solicitate, la nivel naţional. Cea mai mare creştere, de aproximativ 90%, a fost înregistrată la nivelul structurilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, unde în anul 2022 au fost eliberate 3.270 de avize, faţă de 1.700 în anul 2021. De asemenea, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi se constată de o creştere de aproximativ 24%, de la 15.900 avize în anul 2021 la 19.770 în anul 2022.
Garda de Coastă şi inspectoratele teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Timişoara şi Giurgiu nu au înregistrat creşteri ori scăderi semnificative a numărului de avize eliberate. De exemplu, la Garda de Coastă au fost eliberate 21.870 de avize, pe parcursul anului trecut.
În apele de frontieră, apele maritime interioare şi în marea teritorială a României, persoanele interesate şi pasionate de pescuitul sportiv ori industrial trebuie să solicite Poliţiei de Frontieră aviz prealabil pentru desfăşurarea acestor activităţi de agrement în condiţii legale. Avizul se poate solicita online sau la sediile instituţiilor noastre din zona vizată de activitatea de pescuit. Ca urmare a solicitărilor primite din partea cetăţenilor interesaţi, peste 183.500 de avize au fost eliberate la nivelul structurilor teritoriale cu atribuţii în avizarea activităţilor de agrement în zona de competenţă, pe parcursul anului 2022. Aproximativ 180.500 de avize au fost solicitate şi aprobate în anul 2021.
Structurile responsabile cu eliberarea avizului sunt Serviciile Teritoriale ale Poliției de Frontieră din cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră/Garda de Coastă, acestea fiind organizate și având zonă de competență la nivelul fiecărui județ de frontieră.
„Atenţionăm asupra faptului că termenul de acordare a avizelor este de 30 de zile și începe să curgă din ziua lucrătoare următoare zilei depunerii documentației. Termenul de valabilitate al avizului este de un an.Actul normativ în vigoare în baza căruia se solicită şi eliberează avizul prealabil pentru desfăşurarea activităţilor de pescuit sportiv şi industrial este Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 105/2001 privind frontiera de stat a României, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu Hotărârea Guvernului 445/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră. 
Taguri

Comentează știrea

pescar constanțean
8 februarie 2023
Mircea făte că lucrezi

Aceste avize numite P.G. sunt o mare porcărie ,un mijloc prin care Politia de Frontiera vrea sa-și arate muschii .Treceti ma și pe la noi daca vreti sa pescuiti .Pai pentru a pescui i-mi trebuie permis de pescuit ,la ce folosește acest PG daca am C.I. valabil emis de autoritațile romăne ?Comform acestor reguli și turiștii care intră in mare ar trebuii sa aiba PG pentru ca sunt pe graniță .Un mijloc de a pune oamenii pe drumuri aiurea și vrem sa elimină, birocrația .

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei