Planul Roşu de intervenţie, activat de dimineaţă! 250 de pasageri se aflau în trenul implicat în accident

de Alina DRACOPOL Miercuri, 12 Iunie 2024 857
Astăzi, 11 iunie a.c, a avut loc un incident feroviar produs pe ruta Craiova-București, în localitatea Drăgănești de Vede, județul Teleorman, în urma căruia 2 vagoane din 3 ale trenului IR 1596 au deraiat. Conform informațiilor deținute, în tren se aflau aproximativ 250 de pasageri, anunţă reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la fața locului au fost alocate: două mașini de stingere, un echipaj de descarcerare, nouă ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și șapte ambulanțe SAJ.
Pentru preluarea pasagerilor din tren, forțele de intervenție au fost suplimentate cu două microbuze provenind de la ISU Olt, un microbuz de la ISU Argeș și două microbuze au fost alocate de ISU Teleorman.
Trei persoane au avut nevoie de acordarea primului ajutor calificat. Două femei, în vârstă de 72 și 85 de ani, care au suferit atacuri de panică, au refuzat transportul la spital după ce au primit asistență medicală la fața locului. O altă femeie, în vârstă de aproximativ 36 de ani, conștientă și cooperantă, a acuzat dureri de spate și a fost transportată la UPU Alexandria de un echipaj SMURD. Totodată, trenul 9006 - REGIO, cu trei garnituri, a preluat de la fața locului pasagerii și a început deplasarea spre București. La scurt timp după acest eveniment, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat", informează sursa amintită.
foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă Facebook

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei